Ajankohtaista

Borderless Medicines seminar continues!

Borderless Medicines seminar continues!

Borderless Medicines seminar continues with a topic covering Global access of COVID vaccines. 

Our speakers this time are Pieter-Jan van Eggermont and Meri Koivusalo.
Pieter-Jan van Eggermont is a Humanitarian advisor of Médicines Sans Frontiers (MSF) Sweden and Meri Koivusalo is a professor of Global Health and Development in Tampere University Finland.

Peter will be discussing the global access of vaccines from a MSF perspective. Meri Koivusalo will share her expertise about this important topic.

TOPIC: Global access to COVID vaccines – a MSF perspective

SPEAKERS: Pieter-Jan Eggermont – Humanitarian advisor, MSF Sweden & Meri Koivusalo – Professor of Global Health and Development, Tampere University Finland

TIME: 18.2.2021 at 18.00 (EET)

PLACE: Jitsi platform – https://meet.jit.si/PSF-kokous

Everyone is welcome to participate!

FARMASIAN PÄIVÄT 2020!

FARMASIAN PÄIVÄT 2020!

Tervetuloa Pharmaciens sans Frontières (PSF) Suomen näyttelypaikalle Farmasian Päivilllä 2.–3.10.2020.

Rajaton farmasian yhdistyksen hallituslaiset päivystävät virtuaalisella osastollamme perjantaina ja lauantaina klo 10-14 välillä. Tule juttelemaan kanssamme ja tutustumaan järjestömme toimintaan!

Rajaton farmasia Farmasian päivillä 2021!

Rajaton farmasia Farmasian päivillä 2021!

Tule tapaamaan PSF:n väkeä Farmasian päiville ständillemme Helsingin Messukeskukseen!

Ständillä voit tutustua toimintaamme, liittyä jäseneksi yhdistykseemme ja vaikuttaa globaalisti lääkehuoltoon ja -hoitoon sekä ostaa aineettoman lahjan Afgoin synnytysklinikalle Afrikkaan, lisätietoja: https://www.rajatonfarmasia.fi/kansainvalinen-toiminta/african-caren-afgoin-synnytysklinikan-laakehuolto/

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja halutessasi myös osallistumaan toimintaamme! Syksyisin kohtaamisterveisin PSF:n hallitus

Rajattomat lääkkeet luentosarja jatkuu 29.4.!

Tervetuloa Rajattomat lääkkeet – webinaarisarjan luennolle mukaan! Milloin ja miten? Torstaina 29.4. alkaen klo 18 etänä Mikä aihe? Lääkkeiden hankintaketjut Kuka puhuu? Eurooppalaisen lääketeollisuuden EFPIA:n asiantuntijaproviisori Sini Eskola. Ajankohtainen ja tärkeä luento huippupuhujan pitämänä, tätä et tahdo jättää väliin! Järjestelyistä ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin. Tapahtuman voi kuitenkin jo nyt laittaa kalenteriin.

Joululahja ostamatta? Lahjoita rautaa synnytysklinikalle Afrikkaan!

Naiset tarvitsevat tavallista enemmän rautaa raskauden aikana.
African Caren tukemalla Afgoin synnytysklinikalla Somaliassa on
huomattu, että monet naiset kärsivät anemiasta, mutta hyvälaatuisia
rautavalmisteita on vaikea saada ja ne ovat kalliita. Jokainen lahjoitus
edistää naisten hyvinvointia ja terveyttä.

Lahjoita rautaa:

Rajaton_farmasia_info_kortti LAHJOITA RAUTAA

Lue lisää täältä:

www.africancare.fi/aineeton_lahja/

Tilisiirrot: African Care ry Lahjoitustili: FI91 1011 3000 2794 05 (Nordea) BIC: NDEAFIHH

Rajaton Farmasia Suomi tekee yhteistyötä African Care ry:n kanssa ja olemme kääntäneet African care ry:n rautaoppaita käytettäviksi mm. neuvoloissa Suomessa. Lue lisää rautaoppaista täältä:

https://www.africancare.fi/julkaisut/

“RAJATTOMAT LÄÄKKEET” -LUENTOSARJA

“RAJATTOMAT LÄÄKKEET” -LUENTOSARJA

Rajattoman Farmasian “Rajattomat lääkkeet” -luentosarja jatkuu marraskuussa.

Rajoja ylittäviä, globaaleja lääkehuollon haasteita käsittelevä luentosarjamme vieraana tällä kertaa on Suomen lääkevarmennekeskuksen toimitusjohtaja Maija Gohlke-Kokkonen. Luento järjestetään striimattuna 25.11. klo 19.00, aiheena lääkeväärennökset ja niiden torjunta. Luento on avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Hyvää uutta vuotta 2020!

Hyvää uutta vuotta 2020!

Syyskokouksessa Rajaton Farmasia Suomi hyväksyi toimintasuunnitelman tälle vuodelle, jossa pyrimme parantamaan viestintäämme ja toimintamme läpinäkyvyyttä.

Lisäksi jatkamme työskentelyä seuraavien yhteistyöprojektien parissa:

  • Rautaryhmä
  • Lääkkeneuvonnan tuki -käännöspaketti
  • Lääkkeiden saatavuus Ugandassa
  • Farmakamu
  • Lääkehuolto Kurdistanissa
  • Kulttuurien kohtaaminen apteekissa -verkkokoulutus

Tuore hallitus kokoontuu ensimmäistä kertaa tammikuussa, jolloin se järjestäytyy. Tämä tarkoittaa sitä, että syyskokouksessa valituista hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä valitaan hallituksen sihteeri, varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja (joka voidaan valita tarvittaessa myös hallituksen ulkopuolelta) sekä tarvittavat toimihenkilöt, kuten viestintäkoordinaattori ja jäsenvastaava.

Puheenjohtajaksi syyskokouksessa valittiin jatkokaudelle Ida Pihlaja ja hallituksen jäseniksi Garmiyan Amiri, Niina Laine, Eeva Teräsalmi, Sirpa Peura, Anniina Pertovaara, Kirsi Simola, Majd Al-Sagheer ja varajäseniksi Ansu Makkonen, Robert Järnström, Heikki Peura ja Anna Pulakka.

Tällä kokoonpanolla lähdemme edistämään Rajatonta Farmasiaa yhdessä jäsenistömme kanssa. Toivomme aiheesta kiinnostuneita olemaan aktiivisesti toiminnassamme mukana!

Haetaan kokemusasiantuntijoita ja aiheesta kiinnostuneita kulttuurien kohtaaminen apteekissa -koulutuksen suunnittelutiimiin

Oletko ollut apteekissa asiakkaana tai työntekijänä ja kohdannut kulttuurieroista johtuvia hämmennyksiä, ennakkoluuloja tai epäymmärrystä? Olisiko henkilökunnan parempi kulttuuritietous ja -tuntemus auttanut vaikeissa kommunikaatiotilanteissa?

Useat terveydenhuollon ammattilaiset kokevat mahdollisten kulttuurierojen tuovan jännitteitä asiakaspalvelutilanteeseen. Kyseessä voi olla puolin ja toisin, asiakkaan ja asiakaspalvelijan puolesta, erilaisia pelkoja ja ennakkoluuloja liittyen asioden käsittelyn sujuvuuteen ja ymmärretyksi tulemiseen. Ennakkoluulot kumpuavat usein tiedon puutteesta, stereotypioista, yleistämisestä sekä lisääntyneestä vihapuheesta ja vastakkainasettelusta. Tyypillisimpiä ennakkoluulojen sytyttäjiä ovat moninaiset tavat pukeutua sekä yleensäkin ulkonäkötekijät, kuten ihonväri. Kaikilla ihmisillä on ensikohtaamisella varmasti jonkinasteisia ennakkoluuloja toista ihmistä kohtaan, mutta ennakkoluulojen tunnistaminen, tiedostaminen sekä niiden mahdollisen vaikutuksen ymmärtäminen asiakaspalvelutilanteeseen on tärkeää. Jokainen ansaitsee parasta mahdollista hoitoa ja palvelua!

Olemme työstämässä Farmasian Oppimiskeskuksen (FOK) kanssa verkkokurssia kulttuurieroista ja tiedostamattomista ennakkoluuloista. Etsimmekin nyt aiheesta kiinnostuneita mukaan suunnittelemaan verkkokoulutusmateriaaleja sekä sisältöjä. Koulutus tulee sisältämään mahdollisesti myös haastatteluja eri harjoitustilanteiden elävöittämiseksi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä meihin jättämällä muutama idea tai ehdotus koulutukseen liittyen alla olevalla lomakkeella. Etsimme mukaan farmasian ammattilaisia, opiskelijoita, sekä apteekin asiakkaita eri kulttuuritaustoista. Lisätään yhdessä yhteisymmärrystä ja luodaan yhdenvertaisempaa asiakaspalvelua terveydenhuollossa!

Contact Us
First
Last