Uganda-Ruanda-yhteistyöprojekti

Rajaton Farmasia Suomi seuraa tiiviisti ruotsalaisen kumppanimme Farmaceuter utan Gränser (FuG Sverige) aloittamaa yhteistyöprojektia Ugandassa ja Ruandassa. Projekti tähtää UNAIDS:n 90-90-90 tavoitteen toteutumiseen. Lisää tavoitteesta 90-90-90:sta voit lukea täältä (englanniksi). Ugandan ja Ruandan HIV-tilanne on paikallisesti muun muassa seksityöntekijöiden ja rekkakuskien tartuntojen vuoksi haastava ja HIV-tietoisuuden lisääminen valtatien alueella on projektin ytimessä.

Rajaton Farmasia ja FuG tekivät helmikuussa 2018 yhteisen tutkimusmatkan yhteistyökumppanien luokse Lyantondeen ja Kigaliin, jossa uutta rajan ylittävää projektia suunniteltiin yhdessä ja tutustuttiin. FuG Sverige saa suuren osan projektiensa rahoituksesta Forym Sydin kautta, joka jakaa Ruotsin ulkoministeriön alaisen kehitysyhteistyöyksikön, Sidan (the Swedish International Development Cooperation Agency), antamia tukia järjestöille.

Uuden projektin projektikoordinaattoriksi FuG Sverigen riveihin nimettiin Anniina Pertovaara, joka on myös Suomessa Rajattoman Farmasian hallituksen jäsen ja edistääkin näin pohjoismaista yhteistyötä. Anniina tiedottaakin projektin etenemisestä meille Suomeen muun muassa uutiskirjeemme kautta, joten kannattaa liittyä postituslistallemme! Huhtikuussa 2019 Anniina lähtee ryhmänsä kanssa evaluointimatkalle selvittämään, kuinka tämä vielä pilottivaiheessa ollut projekti on lähtenyt käyntiin ja mitä jatkossa tehdään. Ilmeisesti projektia on tarkoitus laajentaa ja yhteistyötä jatkaa, mutta siitä saamme kuulla lisää matkan jälkeen.

Helmikuussa 2018 tutkimusryhmäläiset tapasivat Ugandassa myös paikallisen farmasistien järjestön, Pharmaceutical Society of Ugandan, jäseniä, joiden kanssa sovittiin yhteistyöstä varsinaisen yhteistyöprojektin ulkopuolella. Rajaton Farmasia on kutsunut PSU:n farmasian ammattilaisia vastavuoroisesti tutustumismatkalle Suomeen ja tämä vierailu on suunnitteilla elokuulle 2019.

Voit seurata projektin kulkua tilaamalla uutiskirjeemme

Tilaa Rajattoman Farmasian uutiskirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alle. Onnistunut tilaus vaatii sinulta vielä sähköpostiosoitteen vahvistamisen, jonka jälkeen saat kuulumiset ja uusimmat päivitykset suoraan sähköpostiisi.
Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa painamalla uutiskirjeen alareunasta “unsubscribe”.