Usein kysytyt kysymykset

Kuinka vanha järjestö Rajaton Farmasia Suomi on?

Olemme 4 vuotta vanha lääkealan kehitysyhteistyöjärjestö, mutta ikään nähden olemme saaneet jo paljon aikaiseksi.

Kuinka voin lähteä toimintaan mukaan?

Toimintaan voit tulla esimerkiksi osallistumalla luentotilaisuuksiin, työryhmiin tai ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi vaikka käännöstyöhön. Ole reippaasti yhteydessä meihin, osaajia ja innokkaita apukäsiä aina tarvitaan!

Pääseekö teidän kauttanne ulkomaille vapaaehtoistyöhön tai kehitysyhteistyöprojekteihin?

Rajaton Farmasia Suomi ei lähtökohtaisesti lähetä vapaaehtoisia ulkomaille projekteihin, sillä kansainvälisissä projekteissamme työntekijät ovat pääosin paikallisten yhteistyöjärjestöjen työntekijöitä. Kauttamme on kuitenkin projektikoordinaattoreita Ruotsin FuG:n projekteissa, jotka tekevät ajoittain käyntejä projektialueille. Näiden koordinaattoreiden nimittämisestä vastaavat projektista päävastuussa olevat järjestöt, kuten Ruotsin Farmaceuter utan Gränser tai African Care ry.
Tällä hetkellä järjestöllämme ei ole resursseja lähettää jäseniämme ulkomaille vapaaehtoistyöhön, mutta voimme toki ohjata hakijaa eteenpäin muihin järjestöihin. Kotimaasta käsin tapahtuva projektinhallinta ja järjestötyö ovat mielestämme kuitenkin yhtä arvokasta ja usein jopa kestävämpi vaihtoehto, kuin niin kutsuttu ”kenttätyö”, joka valitettavan usein saattaa jäädä kehitystavoitteiden saavuttamisessa jälkeen etenkin suunnittelun ollessa puutteellista. Hyvin suunnitellun projektin kenttätyön tärkeyttä emme toki vähättele ja kentällä tehdään mahtavaa työtä hyvinvoinnin tukemiseksi ja edistämiseksi. Meidän kokoisella järjestöllä ei vain (vielä) ole rahoitusta suurempiin hankkeisiin. Kotimaasta tapahtuva koordinointi sekä konsultoivat tehtävät antavat kuitenkin hyvät eväät esimerkiksi muiden, suurempien järjestöjen vapaaehtoiseksi haettaessa, mikä kannattaa pitää mielessä.