Farmakamu-toiminta

Farmakamu on Rajattoman Farmasian koordinoima ohjelma, jonka kautta vapaaehtoiset farmakamut toimivat tukihenkilöinä maahan muuttaneille ulkomaalaistaustaisille farmasisteille. Farmakamutoiminnan tarkoituksena on jakaa kokemuksia alaltamme, auttaa ulkomailla koulutuksensa saaneita tutustumaan suomalaiseen apteekki- ja terveydenhuoltojärjestelmään sekä mikä tärkeintä, luoda uusia ystävyyksiä yli rajojen ja tarjota mahdollisuus oppia erilaisista kulttuureista puolin ja toisin. Tavoitteenamme on vähentää erilaisia ennakkoluuloja ja parantaa alamme ammattilaisten työllistymistä omalle alalleen myös Suomessa. Farmakamuille on suunnitteilla aloituskoulutus, josta tiedotamme tarkemmin yksityiskohtien selkiinnyttyä.

Mikäli kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan täyttämällä yhteydenottolomake ja liity vapaaehtoiseksi. Olemme parhaillaan kehittämässä Farmakamu-toimintaa, joten tällä hetkellä toiminta on tauolla. Tarkoituksenamme on käynnistää osallistujahaku 2020-vuoden aikana.

Paikallisten farmakamujen lisäksi yritämme aktiivisesti löytää mahdollisimman monta toiminnasta hyötyvää farmasiataustaista maahan muuttanutta, mutta tässä olemme kohdanneet haasteita. Siksi kehitämmekin viestintää ja toiminnan organisointia, emmekä vielä aktiivisesti etsi osallistujia. Jos olet kohderyhmään kuuluva ja kiinnostunut toiminnasta, tai jos tiedät jonkun, kuka voisi hyötyä toimintaan osallistumisesta: OTA YHTEYTTÄ!

Vaikka olemmekin tauolla, vastaamme mielellämme tiedusteluihin Farmakamu-toiminnasta.